31 C
Indonesia
Tuesday, September 29, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Update Corona Malaysia 28 April : Kes harian paling rendah sejak 12...

Update Corona Malaysia 28 April : Kes harian paling rendah sejak 12 Mac, lebih 4,000 sembuh

Malaysia – Mencatatkan 31 lagi kes Covid-19, iaitu angka harian paling rendah sejak 12 Mac (sembilan kes).

Ini menjadikan jumlah jangkitan yang direkodkan di Malaysia ialah sebanyak 5,851 kes.

Bagaimanapun, Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah turut memaklumkan bahawa satu lagi kematian akibat Covid-19 turut dilaporkan setakat tengah hari tadi.

Ini menjadikan jumlah keseluruhan korban akibat wabak itu di negara ini ialah sebanyak 100.

Mengambil kira 4,032 atau 68.9 peratus yang telah sembuh termasuk 75 lagi hari ini, jumlah kes aktif Covid-19 di Malaysia ketika ini ialah 1,719 kes.

Daripada jumlah itu, seramai 36 kes sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) dengan 17 daripadanya memerlukan bantuan pernafasan.

Kes kematian ke-100 (kes ke-3628) melibatkan lelaki warganegara Malaysia berumur 67 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit kencing manis, darah tinggi, penyakit jantung dan strok.

Pesakit itu sebelum ini dirawat di Hospital Sungai Buloh, Selangor pada 4 April 2020 dan disahkan meninggal dunia pada 28 April jam 9.40 pagi.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Manchester United vs Luton Town 3-0, Piala Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Manchester United mengamankan tiket putaran empat Piala Liga Inggris berkat kemenangan 3-0 atas tim strata kedua Luton Town pada pertandingan yang dimainkan di Kenilworth Road, Luton,...

Pierre-Emerick Aubameyang Teken Kontrak Baru Di Premier League, Arsenal

DetikBolaAsia.com - Arsenal mengumumkan kapten sekaligus penyerang andalan mereka, Pierre-Emerick Aubameyang, akhirnya menyepakati perpanjangan kontrak berdurasi tiga tahun. Dengan kontrak baru itu, Aubameyang akan...

Hasil Pertandingan Liverpool vs Leeds United 3-2

DetikBolaAsia.com - Laga Liverpool vs Leeds United sudah berlangsung ketat di babak pertama Liga Inggris. Sementara Liverpool unggul 3-2 atas Leeds United di Anfield, Sabtu (12/9/2020)

Sandi Ishabella Masih Seksi Meski Sudah Punya Anak Satu

DetikBolaAsia.com - Aktris Indonesia, Sandi Ishabella punya rahasia untuk menjaga tubuh agar tetap seksi meski sudah punya anak. Nama Sandi Ishabella dikenal...