31 C
Indonesia
Friday, August 14, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News “Tak Payah Cari, Tangan Saya Memang Tiada,” Kisah Rider Kudung Tangan Ini...

“Tak Payah Cari, Tangan Saya Memang Tiada,” Kisah Rider Kudung Tangan Ini Buat Netizen Tersentuh

Malaysia – Seorang pemuda yang dikenali sebagai Shahrain Fadzil telah menarik perhatian ramai kerana dia mampu bekerja sebagai penghantar makanan walaupun tidak mempunyai tapak tangan.

Kekurangan yang ada pada diri pemuda ini tidak mematahkan semangatnya untuk bekerja dan membawa motosikal. Perkara ini telah dikongsi oleh seorang pengguna Facebook yang bernama Edmund Gun.

“Sepanjang tempoh PKP ini, saya hanya meminta penghantar makanan menyangkutkan makanan itu di pintu rumah saya. Namun semalam penghantar makanan yang membawa makanan saya meminta saya untuk membantunya mengambil makanan yang saya pesan,”

“Saya pun keluar untuk mengambil makanan tersebut, apa yang mengejutkan saya, penghantar makanan itu tidak mempunyai tapak tangan,”

“Mungkin penghantar makanan itu perasan tindakan saya seolah-olah terkejut sambil melihat tangannya. Pemuda itu terus berkata,

“Tak payah cari, tangan saya memang tiada,”

Edmund Gun juga mengangumi Shahrain kerana pemuda itu masih mampu bekerja walaupun dalam keadaan seperti itu. Malah sebelum masuk ke rumah, Edmund sempat mengambil gambar bersama Shahrain.

Kredit foto: Facebook Edmun Gun

Edmund juga menceritakan keadaan tangan Shahrain ketika ini bukan sejak dilahirkan. Pemuda itu pernah terlibat dalam setu kemalangan ketika sekolah rendah dan sejak itu, dia kehilangan kedua tapak tangannya.

Rata-rata wargamaya yang membaca kisah ini sangat tersentuh dan mengagumi semangat Shahrain.

Kagum betul bila lihat semangat yang ada pada Shahrain. Semoga Shahrain dan frontliners yang lain sentiasa berada dalam keadaan yang selamat semasa menjalankan tugas.

Sumber: Facebook Edmund Gun & Instagram Shahrain Fadzil

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Liverpool Sukses Mendatangkan Bek Asal Yunani Kostas Tsimikas

DetikBolaAsia.com - Liverpool akhirnya sukses mendatangkan bek asal Yunani yang bermain untuk Olympiakos bernama Kostas Tsimikas. Kepastian tersebut diumumkan langsung oleh...

Premier League Sepakat Kembali Batasi 3 Pergantian Pemain

DetikBolaAsia.com - Klub-klub Premier League sepakat kembali membatasi jumlah pergantian pemain sebanyak tiga slot saja untuk kompetisi musim 2020/2021. Musim baru Liga Inggris rencananya digulirkan mulai...

Joe Bryan Bawa Fulham Kembali Ke Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Joe Bryan sukses membawa Fulham kembali promosi ke Premier League alias Liga Inggris setelah satu tahun terdampar di Divisi Championship (divisi dua Inggris), berkat kemenangan 2-1 atas Brentford dalam...

DJ Joana Mengenakan Pakaian Ketat Gym Sambil Menduduki Sebuah Bola Fitnes Yang Besar

DetikBolaAsia - DJ Joana. Wanita bernama lengkap Putri Joanita ini merupakan adik dari seorang DJ ternama di Indonesia, yakni DJ Maharanie.