31 C
Indonesia
Sunday, September 27, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Satu Rumah, Satu Wakil Beli Barang Di Malaysia Terkini

Satu Rumah, Satu Wakil Beli Barang Di Malaysia Terkini

DetikBolaAsia.com – Hanya seorang wakil dari setiap rumah di kawasan dipagar kawat berduri yang dikenakan kawalan secara pentadbiran di sekitar Jalan Pudu, di sini, dibenarkan keluar untuk membeli barangan keperluan bermula kelmarin.

Pusat Kesiapsiagaan dan Tindakan Cepat Krisis Kebangsaan (CPRC) Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan dan Putrajaya, memaklumkan wakil itu juga perlu disahkan bebas daripada jangkitan COVID-19.

“Mereka perlu memakai pelitup muka selain mengamalkan penjarakan sosial.

“Pastikan tangan sentiasa dibasuh menggunakan air dan sabun.

“Penduduk perlu membuat perancangan keperluan harian yang hendak dibeli bagi mengurangkan kekerapan keluar rumah bagi tujuan berkenaan,” katanya.

Makluman CPRC itu dinyatakan menerusi pekeliling yang ditampal anggota penguat kuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di beberapa premis dekat Jalan Pudu, di sini, hari ini.

Menurut notis itu, peniaga kawasan terbabit pula perlu menjalankan proses sanitasi jika mendapati premis mereka ada kemungkinan terdapat jangkitan COVID-19.

“Peniaga kena bertanggungjawab jalankan proses sanitasi sendiri kalau perlu.

“Namun, proses itu perlu dijalankan mengikut prosedur operasi standard (SOP) Kementerian Kesihatan,” katanya.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Manchester United vs Luton Town 3-0, Piala Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Manchester United mengamankan tiket putaran empat Piala Liga Inggris berkat kemenangan 3-0 atas tim strata kedua Luton Town pada pertandingan yang dimainkan di Kenilworth Road, Luton,...

Pierre-Emerick Aubameyang Teken Kontrak Baru Di Premier League, Arsenal

DetikBolaAsia.com - Arsenal mengumumkan kapten sekaligus penyerang andalan mereka, Pierre-Emerick Aubameyang, akhirnya menyepakati perpanjangan kontrak berdurasi tiga tahun. Dengan kontrak baru itu, Aubameyang akan...

Hasil Pertandingan Liverpool vs Leeds United 3-2

DetikBolaAsia.com - Laga Liverpool vs Leeds United sudah berlangsung ketat di babak pertama Liga Inggris. Sementara Liverpool unggul 3-2 atas Leeds United di Anfield, Sabtu (12/9/2020)

Sandi Ishabella Masih Seksi Meski Sudah Punya Anak Satu

DetikBolaAsia.com - Aktris Indonesia, Sandi Ishabella punya rahasia untuk menjaga tubuh agar tetap seksi meski sudah punya anak. Nama Sandi Ishabella dikenal...