31 C
Indonesia
Monday, July 6, 2020
Home Detik News Satu Rumah, Satu Wakil Beli Barang Di Malaysia Terkini

Satu Rumah, Satu Wakil Beli Barang Di Malaysia Terkini

DetikBolaAsia.com – Hanya seorang wakil dari setiap rumah di kawasan dipagar kawat berduri yang dikenakan kawalan secara pentadbiran di sekitar Jalan Pudu, di sini, dibenarkan keluar untuk membeli barangan keperluan bermula kelmarin.

Pusat Kesiapsiagaan dan Tindakan Cepat Krisis Kebangsaan (CPRC) Jabatan Kesihatan Wilayah Persekutuan dan Putrajaya, memaklumkan wakil itu juga perlu disahkan bebas daripada jangkitan COVID-19.

“Mereka perlu memakai pelitup muka selain mengamalkan penjarakan sosial.

“Pastikan tangan sentiasa dibasuh menggunakan air dan sabun.

“Penduduk perlu membuat perancangan keperluan harian yang hendak dibeli bagi mengurangkan kekerapan keluar rumah bagi tujuan berkenaan,” katanya.

Makluman CPRC itu dinyatakan menerusi pekeliling yang ditampal anggota penguat kuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) di beberapa premis dekat Jalan Pudu, di sini, hari ini.

Menurut notis itu, peniaga kawasan terbabit pula perlu menjalankan proses sanitasi jika mendapati premis mereka ada kemungkinan terdapat jangkitan COVID-19.

“Peniaga kena bertanggungjawab jalankan proses sanitasi sendiri kalau perlu.

“Namun, proses itu perlu dijalankan mengikut prosedur operasi standard (SOP) Kementerian Kesihatan,” katanya.

- Advertisment -

Most Popular

Michela Persico, kekasih Daniele Rugani Berbikini di Kolam Renang

DetikBolaAsia.com - Kekasih bek klub Serie A Juventus, Daniele Rugani, Michela Persico, berpose di kolam renang kenakan bikini saat memamerkan baby bump-nya....

Bandara Manila Terminal 3 akan dibuka untuk penerbangan Internasional mulai 8 Juli

DetikBolaAsia.com - Manila International Airport Authority (MIAA) mengumumkan hari ini bahwa setelah terus menutup selama lebih dari tiga bulan, Terminal 3 Bandara...

Menteri Luar Negeri Filipina mengisyaratkan : Perusahaan perjudian internet melanjutkan pekerjaan, BIR mengambil kesempatan untuk memeras biaya tinggi

DetikBolaAsia.com - Menteri Luar Negeri Filipina Locsin mengatakan dalam sebuah tweet pada hari Kamis (2 Juli) bahwa Operator Permainan Filipina (POGO) memang...

Pemain yang Jadi Kunci Kemenangan Pertandingan AC Milan vs Lazio

DetikBolaAsia.com - Tiga pemain yang menjadi kunci kemenangan pertandingan AC Milan vs Lazio dalam laga lanjutan Serie A Liga Italia 2019-2020.

Recent Comments