31 C
Indonesia
Wednesday, August 12, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Ronaldinho Diraikan Oleh Banduan Sempena Hari Kelahiran Ke-40

Ronaldinho Diraikan Oleh Banduan Sempena Hari Kelahiran Ke-40

Ronaldinho pasti tidak pernah membayangka untuk menyambut hari kelahirannya di penjara.

Tetapi itulahlah realiti sedih yang terpaksa dihadapi oleh pemain legenda itu pada Sabtu lalu sempena hari kelahirannya ke-40 pada Sabtu lalu.

Ronaldinho kini ditempatkan di penjara di Asuncion, Paraguay atas kesalahan memiliki pasport palsu ketika memasuki negara tersebut.

Sehingga kini, beliau telah ditahan selama dua minggu bersama abangnya, Roberto Assis. Menurut laporan sebelum ini, bekas pemain Bacelona itu boleh terus dipenjarakan selama enam bulan lamanya jika didapati bersalah.

Untuk menjadi individu bebas mungkin adalah impian Ronaldinho, dan hadiah terbaik buat dirinya pada masa ini. Tetapi kehidupan beliau di penjara juga tidaklah seburuk yang ramai biasa bayangkan.

ada minggu lalu beliau mengambil bahagian di dalam kejohanan futsal tahunan yang dianjurkan oleh pihak penjara

Walaupun hanya beraksi satu perlawanan sahaja iaitu di perlawanan akhir, Ronaldinho mempamerkan kehebatannya dengan menjaringkan 5 gol dan menghasilkan 6 assist untuk pasukannya menang 11-2.

Dan ketika menyambut hari kelahirannya yang ke-40, Ronaldinho dihidangkan dengan daging barbecue.

Menurut akhbar Evening Standard, majlis barbecue tersebut dianjurkan sendiri oleh banduan di situ untuk memastikan legenda bola sepak dunia itu sentiasa bersemangat dan gembira.

Menurut ESPN, Ronaldinho adalah watak yang amat disenangi di kalangan banduan di Asuncion.

Bekas pemain antarbangsa Brazil itu turut berkongsi tips bermain futsal dan minum minuman beralkohol bersama-sama banduan lain

Seperti banduan lain, Ronaldinho turut belajar skil baharu di sana. Ronaldinho dikatakan mengikuti kursus asas pertukangan kayu – program yang sememangnya disediakan untuk banduan di situ.

Ia mungkin sambutan hari jad yang sederhana buat Ronaldinho. Tetapi ia mungkin boleh menjadi sambutan yang lebih teruk dari ini.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Premier League Sepakat Kembali Batasi 3 Pergantian Pemain

DetikBolaAsia.com - Klub-klub Premier League sepakat kembali membatasi jumlah pergantian pemain sebanyak tiga slot saja untuk kompetisi musim 2020/2021. Musim baru Liga Inggris rencananya digulirkan mulai...

Joe Bryan Bawa Fulham Kembali Ke Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Joe Bryan sukses membawa Fulham kembali promosi ke Premier League alias Liga Inggris setelah satu tahun terdampar di Divisi Championship (divisi dua Inggris), berkat kemenangan 2-1 atas Brentford dalam...

DJ Joana Mengenakan Pakaian Ketat Gym Sambil Menduduki Sebuah Bola Fitnes Yang Besar

DetikBolaAsia - DJ Joana. Wanita bernama lengkap Putri Joanita ini merupakan adik dari seorang DJ ternama di Indonesia, yakni DJ Maharanie.

Hasil Pertandingan Yang Tidak Terduga Liga Italia Cagliari vs Juventus

DetikBolaAsia.com – Hasil pertandingan yang tidak terduga Liga Italia Cagliari vs Juventus. Juventus tampil memalukan ketika bertandang ke Sardegna Arena, kandang Cagliari,...