31 C
Indonesia
Monday, September 28, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Malaysia 22 April : 50 kes baru, satu lagi kematian, 103 pulih

Malaysia 22 April : 50 kes baru, satu lagi kematian, 103 pulih

Malaysia – Merekodkan 50 kes baru Covid-19 setakat tengah hari tadi, menjadikan jumlah kes positif di Malaysia adalah sebanyak 5,532 kes.

Dalam sidang media di Putrajaya, Ketua Pengarah Kesihatan, Dr Noor Hisham berkata seramai 103 kes telah pulih dan dibenarkan keluar dari hospital.

“Ini menjadikan jumlah kumulatif kes yang telah pulih sepenuhnya dari Covid-19 dan telah discaj daripada wad adalah sebanyak 3,452 kes,” kata beliau.

Menurutnya jumlah kes aktif dengan kebolehjangkitan Covid-19 setakat ini adalah sebanyak 1,987 kes.

“Sehingga kini, seramai 43 kes positif Covid-19 sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU).  Daripada jumlah tersebut, 25 kes memerlukan bantuan pernafasan,” jelasnya.

Noor Hisham juga memaklumkan terdapat pertambahan satu lagi kes kematian menjadikan jumlah kumulatif  adalah sebanyak 93 kematian setakat ini.

Kematian terbaru itu melibatkan seorang wanita warga Malaysia berumur 72 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit barah dan darah tinggi.

“Beliau telah dirawat di Hospital Umum Sarawak pada 20 April 2020 dan disahkan meninggal dunia pada 22 April 2020 jam 9.15 pagi. KKM mengucapkan takziah kepada ahli keluarga beliau,” katanya.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Manchester United vs Luton Town 3-0, Piala Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Manchester United mengamankan tiket putaran empat Piala Liga Inggris berkat kemenangan 3-0 atas tim strata kedua Luton Town pada pertandingan yang dimainkan di Kenilworth Road, Luton,...

Pierre-Emerick Aubameyang Teken Kontrak Baru Di Premier League, Arsenal

DetikBolaAsia.com - Arsenal mengumumkan kapten sekaligus penyerang andalan mereka, Pierre-Emerick Aubameyang, akhirnya menyepakati perpanjangan kontrak berdurasi tiga tahun. Dengan kontrak baru itu, Aubameyang akan...

Hasil Pertandingan Liverpool vs Leeds United 3-2

DetikBolaAsia.com - Laga Liverpool vs Leeds United sudah berlangsung ketat di babak pertama Liga Inggris. Sementara Liverpool unggul 3-2 atas Leeds United di Anfield, Sabtu (12/9/2020)

Sandi Ishabella Masih Seksi Meski Sudah Punya Anak Satu

DetikBolaAsia.com - Aktris Indonesia, Sandi Ishabella punya rahasia untuk menjaga tubuh agar tetap seksi meski sudah punya anak. Nama Sandi Ishabella dikenal...