31 C
Indonesia
Wednesday, September 30, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Covid-19 Malaysia : Catat 2 lagi korban, 156 kes baru

Covid-19 Malaysia : Catat 2 lagi korban, 156 kes baru

Kuala Lumpur – Jumlah kematian akibat Covid-19 terus meningkat, dengan kini sebanyak 37.

Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah dalam sidang media hari ini memaklumkan bahawa korban ke-36 merupakan lelaki warganegara Malaysia berumur 47 tahun.

Lelaki berkenaan yang merupakan pesakit ke-1,941 telah dirawat di Hospital Umum Sarawak pada 23 Mac 2020 sebelum disahkan meninggal dunia padajam 8.10 pagi tadi.

Kes kematian ke-37 pula melibatkan pesakit kes-2,471 yang merupakan wanita warganegara Malaysia berumur 46 tahun.

Pesakit itu mempunyai latar belakang penyakit darah tinggi dan penyakit autoimun dan dirawat di hospital di Miri Sarawak, sebelum meninggal dunia pada 9.02 pagi tadi.

Noor Hisham juga memaklumkan bahawa setakat tengah hari tadi, sebanyak 156 kes baru, yang menjadikan jumlah keseluruhan jangkitan di Malaysia adalah sebanyak 2,626 kes.

Sehingga kini, seramai 94 kes positif Covid-19 sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU). Daripada jumlah tersebut, 62 kes memerlukan bantuan pernafasan.

Malaysia juga mencatatkan kes pulih tertinggi hari ini, iaitu sebanyak 91 pesakit dibenarkan discaj pada hari ini.

Ini menjadikan jumlah kumulatif kes yang telah pulih sepenuhnya dan telah discaj daripada wad adalah sebanyak 479 kes (18.2 peratus daripada jumlah keseluruhan kes).

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Manchester United vs Luton Town 3-0, Piala Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Manchester United mengamankan tiket putaran empat Piala Liga Inggris berkat kemenangan 3-0 atas tim strata kedua Luton Town pada pertandingan yang dimainkan di Kenilworth Road, Luton,...

Pierre-Emerick Aubameyang Teken Kontrak Baru Di Premier League, Arsenal

DetikBolaAsia.com - Arsenal mengumumkan kapten sekaligus penyerang andalan mereka, Pierre-Emerick Aubameyang, akhirnya menyepakati perpanjangan kontrak berdurasi tiga tahun. Dengan kontrak baru itu, Aubameyang akan...

Hasil Pertandingan Liverpool vs Leeds United 3-2

DetikBolaAsia.com - Laga Liverpool vs Leeds United sudah berlangsung ketat di babak pertama Liga Inggris. Sementara Liverpool unggul 3-2 atas Leeds United di Anfield, Sabtu (12/9/2020)

Sandi Ishabella Masih Seksi Meski Sudah Punya Anak Satu

DetikBolaAsia.com - Aktris Indonesia, Sandi Ishabella punya rahasia untuk menjaga tubuh agar tetap seksi meski sudah punya anak. Nama Sandi Ishabella dikenal...