31 C
Indonesia
Saturday, August 8, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Covid-19 Malaysia 27 April : Satu lagi korban, 40 kes baru, 67.9%...

Covid-19 Malaysia 27 April : Satu lagi korban, 40 kes baru, 67.9% sembuh

Malaysia – Mencatatkan satu lagi kematian akibat Covid-19, menjadikan jumlah keseluruhan korban akibat wabak itu di negara ini ialah sebanyak 99.

Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah juga memaklumkan 40 lagi kes baru dilaporkan setakat tengah hari tadi, menjadikan jumlah jangkitan yang direkodkan ialah sebanyak 5,820 kes.

Mengambil kira 3,957 atau 67.9 peratus yang telah sembuh termasuk 95 lagi hari ini, jumlah kes aktif Covid-19 di Malaysia ketika ini ialah 1,764 kes.

Daripada jumlah itu, seramai 37 kes sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) dengan 17 daripadanya memerlukan bantuan pernafasan.

Kes kematian ke-99 (kes ke-4087) yang dilaporkan hari ini melibatkan lelaki warganegara Malaysia berumur 78 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit kencing manis, darah tinggi dan strok.

Pesakit itu telah dirawat di Hospital Enche’ Besar Hajjah Khalsom, Johor pada 7 April dan disahkan meninggal dunia pada 27 April jam 4.31 pagi.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Joe Bryan Bawa Fulham Kembali Ke Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Joe Bryan sukses membawa Fulham kembali promosi ke Premier League alias Liga Inggris setelah satu tahun terdampar di Divisi Championship (divisi dua Inggris), berkat kemenangan 2-1 atas Brentford dalam...

DJ Joana Mengenakan Pakaian Ketat Gym Sambil Menduduki Sebuah Bola Fitnes Yang Besar

DetikBolaAsia - DJ Joana. Wanita bernama lengkap Putri Joanita ini merupakan adik dari seorang DJ ternama di Indonesia, yakni DJ Maharanie.

Hasil Pertandingan Yang Tidak Terduga Liga Italia Cagliari vs Juventus

DetikBolaAsia.com – Hasil pertandingan yang tidak terduga Liga Italia Cagliari vs Juventus. Juventus tampil memalukan ketika bertandang ke Sardegna Arena, kandang Cagliari,...

Tips Senam Sehat Baru Untuk Wanita Hamil Oleh Maria Vania

DetikBolaAsia.com - Artis cantik Indonesia yakni Maria Vania kembali membagikan tips kesehatan yang membuat banyak netizen gagal fokus. Dalam unggahan video terbaru...