31 C
Indonesia
Tuesday, September 29, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Covid-19 Malaysia 24 April : Satu lagi korban, 88 kes baru, 64.4...

Covid-19 Malaysia 24 April : Satu lagi korban, 88 kes baru, 64.4 peratus pulih

Malaysia – Malaysia hari ini mencatatkan satu kematian baru akibat Covid-19 dan 88 kes baru.

Ini menjadikan jumlah korban di Malaysia akibat wabak itu ialah 96 dengan 5,691 kes jangkitan direkodkan.

Dalam sidang media hari ini, Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah memaklumkan bahawa kes jangkitan terbaru terdiri daripada 13 kes import dan 75 penularan tempatan.

Noor Hisham juga memaklumkan 121 lagi pesakit telah pulih, menjadikan jumlah keseluruhan yang sembuh sepenuhnya daripada wabak itu ialah 3,663 atau 64.4 peratus.

Untuk rekod, hari ini juga merupakan hari kelapan Malaysia mencatatkan angka harian Covid-19 pada paras dua digit.

Dengan mengambil kira pesakit yang sembuh, kes aktif Covid-19 di Malaysia yang sedang menerima rawatan ketika ini ialah 1,932.

Daripada jumlah itu, 41 berada di Unit Rawatan Rapi (ICU) dengan 18 daripadanya memerlukan bantuan pernafasan.

Kes kematian ke-96 (kes ke-2978) melibatkan lelaki warganegara Malaysia berumur 61 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit kencing manis, darah tinggi dan penyakit buah pinggang.

Pesakit itu mempunyai sejarah kontak rapat dengan kes positif Covid-19 (iaitu kes ke-1345) yang mempunyai sejarah pulang dari Indonesia. Dia telah dirawat di Hospital Sungai Buloh, Selangor pada 31 Mac dan disahkan meninggal dunia pada 24 April jam 2.29 pagi.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Manchester United vs Luton Town 3-0, Piala Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Manchester United mengamankan tiket putaran empat Piala Liga Inggris berkat kemenangan 3-0 atas tim strata kedua Luton Town pada pertandingan yang dimainkan di Kenilworth Road, Luton,...

Pierre-Emerick Aubameyang Teken Kontrak Baru Di Premier League, Arsenal

DetikBolaAsia.com - Arsenal mengumumkan kapten sekaligus penyerang andalan mereka, Pierre-Emerick Aubameyang, akhirnya menyepakati perpanjangan kontrak berdurasi tiga tahun. Dengan kontrak baru itu, Aubameyang akan...

Hasil Pertandingan Liverpool vs Leeds United 3-2

DetikBolaAsia.com - Laga Liverpool vs Leeds United sudah berlangsung ketat di babak pertama Liga Inggris. Sementara Liverpool unggul 3-2 atas Leeds United di Anfield, Sabtu (12/9/2020)

Sandi Ishabella Masih Seksi Meski Sudah Punya Anak Satu

DetikBolaAsia.com - Aktris Indonesia, Sandi Ishabella punya rahasia untuk menjaga tubuh agar tetap seksi meski sudah punya anak. Nama Sandi Ishabella dikenal...