31 C
Indonesia
Saturday, August 8, 2020
Bk8 Taruhan Bola Online Terpercaya Dan Resmi Di Indonesia, Malaysia, Thailand Dan Vietnam
Home Detik News Covid-19 Malaysia 13 April : 1 lagi korban, 134 kes baru, 47.3%...

Covid-19 Malaysia 13 April : 1 lagi korban, 134 kes baru, 47.3% sembuh

Malaysia – Wabak Covid-19 meragut seorang lagi nyawa di Malaysia, menjadikan jumlah keseluruhan yang terkorban akibat wabak itu di negara ini sebanyak 77.

Dalam sidang medianya hari ini, Ketua Pengarah Kesihatan Dr Noor Hisham Abdullah juga memaklumkan sebanyak 134 kes baru dicatatkan, menjadikan jumlah jangkitan keseluruhan yang direkodkan sebanyak total, 4,817 kes.

Setakat tengah hari tadi, sekali lagi, bilangan kes yang pulih dan didiscaj juga adalah melebihi bilangan kes baru yang dilaporkan.

Jumlah kes pulih hari ini adalah sebanyak 168, menjadikan jumlah keseluruhan pulih ialah sebanyak 2,276, iaitu 47.3 peratus. Ini bermakna, jumlah kes aktif adalah 2,464.

Sehingga kini, seramai 66 kes positif COVID-19 sedang dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU). Daripada jumlah tersebut, 36 kes memerlukan bantuan pernafasan.

Sementara itu, kes kematian ke-77 (kes ke-2797) merupakan lelaki warganegara Malaysia berumur 62 tahun dan mempunyai latar belakang penyakit jantung, darah tinggi dan penyakit buah pinggang.

Pesakit berkenaan merupakan peserta perhimpunan tabligh di Sri Petaling, Kuala Lumpur dan dirawat di Hospital Melaka pada 31 Mac 2020 sebelum disahkan meninggal dunia pada 13 April 2020 jam 9.15 pagi.

Kerajaan melanjutkan perintah kawalan pergerakan (PKP) sehingga ke 28 April. Ia merupakan kali kedua PKP yang bermula pada 18 Mac lalu dilanjutkan.

PKP fasa satu dan dua setakat ini menunjukkan keberkesanan dalam melandaikan keluk penularan Covid-19.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

Most Popular

Joe Bryan Bawa Fulham Kembali Ke Liga Inggris

DetikBolaAsia.com - Joe Bryan sukses membawa Fulham kembali promosi ke Premier League alias Liga Inggris setelah satu tahun terdampar di Divisi Championship (divisi dua Inggris), berkat kemenangan 2-1 atas Brentford dalam...

DJ Joana Mengenakan Pakaian Ketat Gym Sambil Menduduki Sebuah Bola Fitnes Yang Besar

DetikBolaAsia - DJ Joana. Wanita bernama lengkap Putri Joanita ini merupakan adik dari seorang DJ ternama di Indonesia, yakni DJ Maharanie.

Hasil Pertandingan Yang Tidak Terduga Liga Italia Cagliari vs Juventus

DetikBolaAsia.com – Hasil pertandingan yang tidak terduga Liga Italia Cagliari vs Juventus. Juventus tampil memalukan ketika bertandang ke Sardegna Arena, kandang Cagliari,...

Tips Senam Sehat Baru Untuk Wanita Hamil Oleh Maria Vania

DetikBolaAsia.com - Artis cantik Indonesia yakni Maria Vania kembali membagikan tips kesehatan yang membuat banyak netizen gagal fokus. Dalam unggahan video terbaru...